Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Moderní obálková metoda prodeje nemovitostí - průběh, výhody a nevýhody

Moderní obálková metoda prodeje nemovitostí - průběh, výhody a nevýhody

Často se stává, že o jednu nemovitost, projeví zájem současně více zájemců.

Jak v takové situaci zajistit majiteli nemovitosti prodej za dobrou cenu a zároveň zachovat maximální transparentnost a férový přístup pro všechny zájemce?

V případě, že o nemovitost projeví zájem více kupujících najednou, již několik let používáme v CHIRŠ tzv. „Moderní obálkovou metodu“ (dvoukolové výběrové řízení).

Jak taková forma prodeje nemovitostí probíhá?

Vypracování přesného odhadu prodejní ceny

Dle spotřebitelských průzkumů, nabídkové ceny „s rezervou“, nebo naopak „pod cenu“ zájemci o koupi nemovitostí hodnotí jako nedůvěryhodné, což negativně ovlivňuje dobu prodeje a výslednou cenu.

Proto ještě před uvedením nemovitosti na trh vypracováváme přesný odhad prodejní ceny - na základě informací:

  • o cenách reálně prodaných nemovitostí, které poskytuje Katastr nemovitostí
  • poptávek klientů CHIRŠ, pro které vyhledáváme podobné nemovitosti v této lokalitě

Stanovení prohlídkového dne

Již při zveřejnění nabídky na vlastní webové stránce Vaší nemovitosti je dopředu určen datum „Prohlídkového dne“.

Zájemci o koupi si tak dokáží dopředu naplánovat termín své návštěvy a on-line se zaregistrovat na prohlídku a majitelé nemovitosti jsou minimálně zatíženi předprodejní přípravou.

 Tip: Nechte si zdarma vypracovat odhad prodejní ceny Vašeho bytu od našich profesionálních poradců.

Reklamní kampaň

Zorganizujeme masivní reklamní kampaň Vaší nemovitosti na internetu a také v blízkém okolí, oslovíme zájemce z Databáze poptávek CHIRŠ. Uděláme maximum proto, aby se o nabídce dozvěděl každý zájemce o koupi podobné nemovitosti v této lokalitě.

Prohlídky

V průběhu prohlídky profesionální realitní poradce poskytne každému zájemci vyčerpávající informace o nemovitosti, jejím technickém a právním stavu, podmínkách a postupu prodeje a zodpoví veškeré dotazy.

1.kolo výběrového řízení

Každý, kdo projeví zájem o koupi, nejpozději do poledne následujícího dne, zašle zprostředkovateli svou cenovou nabídku, ve které popíše jimi navrhovanou cenu, platební podmínky (např.: hypotéka a/nebo vlastní zdroje, výměna za jinou nemovitost, doba nutná k zajištění financování kupní ceny apod.) a další podmínky transakce (např.: doba nastěhování, vybavení, které zůstane apod.).

2.kolo výběrového řízení

Po obdržení a porovnání všech nabídek prvního kola výběrového řízení zprostředkovatel zašle zájemcům pozvánku ke druhému kolu s uvedením počtu obdržených nabídek a nejnižšího možného podání pro kolo druhé. Každý kupující tak bude mít možnost ještě jednou zvážit svůj zájem a případně svou původní cenovou nabídku změnit.

Tip: Poraďte se jak nejvýhodněji prodat svoji nemovitost. Konzultace je nezávazná a zdarma.

Vyhodnocení nabídek

Společně s Vaším osobním realitním poradcem si vyberete nejvýhodnější nabídku s podmínkami, které nejvíce vyhovují Vašim potřebám. Zpravidla se hodnotí nejen nabízená cena, ale také další podmínky transakce. Konečné rozhodnutí je vždy na majiteli nemovitosti.

 

Prodejte svoji nemovitost výhodně pomocí moderní obálkové metody s CHIRŠ. Vyplňte formulář níže a my se Vámi obratem spojíme a poradíme Vám nejvhodnější postup ve Vaší situaci. 

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Štítky: jak prodat byt

Datum zveřejnění: 29.07.2021