Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Byty s předzahrádkou nabízí výhody bytových jednotek a komfort rodinného domu

Byty s předzahrádkou nabízí výhody bytových jednotek a komfort rodinného domu

Byty s předzahrádkou nabízejí komfort srovnatelný s rodinným domem. Nesou si ale pachuť původního developerského záměru. Uhádnete všechny jejich výhody i nevýhody?

O přízemní byty bývá všeobecně menší zájem. A tak se developeři neustále snaží vytvořit pro potenciální kupce takové prostředí, aby v nich vyvolalo zájem i za cenu bydlení v nejspodnější časti domu. Velice zajímavou možnost nabízejí byty s předzahrádkou.

 

Historie bytu s předzahrádkou

Původně vznikly tyto nemovitosti z ekonomických důvodů. Tehdy investoři hledali způsob, jak posílit kupní sílu přízemních bytů. Výsledkem bylo zahrnutí do ceny kromě bytové jednotky také oplocená část pozemku, která by byla jinak majitelem nevyužita.

Od té doby se lidé na předzahrádky tváří všelijak. Jedni je milují, protože jim nabízí pobyt venku, druzí se na ně dívají skrz prsty a vidí v tom víc prodejní záměr developerů.

 

Jaká pozitiva může přinést předzahrádka u bytu?

Výhod i nevýhod nabízí byty s předzahrádkou mnoho a nelze říci, jestli je předzahrádka špatná, nebo ne. Vždy totiž záleží na osobních preferencích kupce.

  • Skvělá příležitost pro rodiny a majitelé mazlíčků

Asi největší zájem budou mít o byty s předzahrádkou rodiny s dětmi. V teplých měsíc můžete na toto prostranství pustit svou ratolest „ven“, aniž byste je ztratili z dohledu.

Majitelé domácích mazlíčků mohou předzahrádku využít, když nejsou zrovna doma. Místo toho, aby svého psa zavírali do čtyř betonových stěn, mohou jej volně vypustit s myšlenkou, že se netrápí doma.

  • Pro romantické večery i párty s přáteli

Asi s námi bude souhlasit, když řekneme, že romantika na balkóně ve třetím patře panelového domu není to pravé ořechové. Představte si ale místo toho zelenou plochu s vyvěšeným venkovním osvětlením, uprostřed stůl, dvě židle a sladce rozvoněný dezert. Právě takové chvíle vám může poskytnout kromě zahrady rodinného domu jedině předzahrádka.

  • A jestli patříte k milovníkům grilování nebo zahradních oslav, zamilujete si předzahrádku rovněž. A to i v případě, že není tak velká jako klasická zahrada.

 

TIP: Řekněte nám víc o své nemovitosti a my se s vámi moc rádi spojíme

 

Potenciální nevýhody předzahrádky

Nadchli jste se do myšlenky předzahrádky a už už byste si jednu takovou nemovitost chtěli koupit? Vydržte, i předzahrádky mají svá úskalí.

Při koupi bytu s předzahrádkou zvažte, že ne vždy budete mít maximální soukromí. Často na vás mohou ulpívat zraky sousedů, někteří vám (nedopatřením) mohou hodit nedopalek od cigarety přímo na nově vybudované pískoviště a v některých případech můžete být terčem nenechavým zlodějů (statisticky jsou byty v přízemí vykrádány častěji než ty v patře).

 

Na co si dát pozor?

Mnohem víc problémů, než drobnosti v podobě sousedů, se skrývá v právní a stavebně-technické otázce. Ta totiž rozhoduje o tom, jak budete moci s předzahrádkou zacházet.

  • Samostatně vymezený pozemek

V případě, že je byt s předzahrádkou veden jako samostatně vymezený pozemek, musíte zvlášť v kupní smlouvě zajistit její převod.

  • Právo výlučného užívání

Předzahrádku můžete mít i v tzv. právu výlučného užívání. To znamená, že se tento pozemek nachází v místě společného vlastnictví všech jednotek. V takovém případě patří pozemek všem členům SVJ a užívání předzahrádky je určeno právem výlučného užívání.

  • Umístění předzahrádky

Poslední neméně důležitou věcí, na kterou byste se měli zaměřit, je to, na čem předzahrádka stojí. To totiž do značné míry ovlivňuje její uživatelské hodnoty. Některé předzahrádky jsou totiž umístěné „na něčem“. Pro vás to pak může znamenat, že si na takovém prostoru nepostavíte bazén, zahradní domek nebo cokoli, co by nemuselo být v souladu s konstrukčním řešením objektu přímo pod předzahrádkou.

 

Chtěli byste vyměnit svoji nemovitost za byt s předzahrádkou? Poradíme Vám jak na to. Kontaktujte nás a my Vám vše vysvětlíme.

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Realitní trh

Datum zveřejnění: 12.09.2024