Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Košíře: Lukrativní oblast pestré zábavy i klidného místa pro život

Košíře: Lukrativní oblast pestré zábavy i klidného místa pro život

Malebná a plná života. I takto by se dala popsat oblast Prahy 5, Košíře. Ať už jste pár, který hledá ideální místo pro započetí svého společného života, nebo toužíte po klidu v korunách stromů, Košíře vás nikdy nezklamou.

Historie

O Košířích se poprvé historické listy zmiňují v souvislosti s rokem 1146 a až do poloviny 19. století se jednalo o malou ves uprostřed vinic. I přesto, že byly stavebně srostlé se Smíchovem, v roce 1896 získaly status samostatného města.

Na začátku 20. století pak oblast prošla bujarým rozvojem. Vznikly zde nové bytové jednotky, školy i nemocnice. O svůj „vesnický“ vzhled přišly Košíře s nástupem komunismu. Tehdy bylo mnoho vil přestavěno na byty či úřady. Naštěstí však pro nás, má toto místo stále své nezaměnitelné historické hodnoty, které lákají lidi ze všech koutů Prahy a okolí.

 

TIP: Milujete přírodu a toužíte po klidném bydlení? Podívejte se na nabídku bytů v Nových Butovicích

 

Unikátnosti lokality Košíře, Praha 5

Lokalita Praha 5, Košíře, nabízí unikátní uspořádání. Na své si zde totiž přijde opravdu každý.

Košíře a sport

Patříte-li k aktivním osobám, které hledají energetické vybití, potěší vás zde upravené chodníky pro jízdu na kole nebo bruslích. Malebná oblast také doslova vybízí k běhu a kondičním procházkám. Za zmínku rozhodně stojí také kurty na badminton či tenis a opravdoví sportovní nadšenci uvítají lekce juda, boxu či sebeobrany.

Košíře a architektura

Věnujete rádi čas hledáním jedinečných architektonických objektů? V Košířích je hned několik domů s osobitým prvorepublikovým rázem a chráněné památkové usedlosti, jako třeba Kotlářka a Šalamounka. Mezi největší stavební skvosty ale patří rozhodně kostel svatého Jana Nepomuckého z 20. století.

 

TIP: Hledáte bydlení v Praze? Podívejte se na aktuální nabídku bytů na Stodůlkách

 

Přírodní park Košíře-Motol

Přírodní pak Košíře-Motol je jako zázračný kus světa, který vás uchvátí bohatou přírodní krásou.

Rozpíná se na rozloze 354 ha, kde nabízí nejen klidné procházky po stezkách, ale také památky v podobě Motolského ordoviku (významné naleziště trilobitů), Kalvárie s unikátními geologickými objekty nebo Vidoule, horu s významným nalezištěm zkamenělin.

Ačkoli je momentálně většinová část parku uměle zalesněna, najdete zde původní vrstvy kyselých doubrav a dubohabřin, převážně pak nad motolským krematoriem a v parku Cibulka. Ten se zároveň honosí unikátními romanticky laděnými stavbami a stromy s obvodem kmene mezi 300 – 500 cm.

Další zajímavé oblasti přírodního parku Košíře-Motol:

  • motolský potok
  • lesopark Cibulka

 

Vlastníte byt v oblasti Praha 5, Košíře? Napište nám. Rádi vám zodpovíme dotazy ohledně potenciálního prodeje a sjednání nejlepší cenové nabídky.

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.



Datum zveřejnění: 21.09.2024