Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Jak probíhá prodej nemovitosti

Jak probíhá prodej nemovitosti

Zdroj obrázku: freepik.com

Řekli bychom, že stejně jako v jiných zásadních životních situacích je i při prodeji bytu nejdůležitější najít si správného partnera.

Vaše volba realitní kanceláře určí, jestli pro vás bude prodej pohodovým a bezproblémovým zážitkem nebo zkušeností, na kterou byste raději zapomněli.

Naším cílem je samozřejmě první možnost a uděláme vše pro to, abyste se spoluprací byli maximálně spokojení. V první chvíli budeme potřebovat vaši nemovitost alespoň zevrubně poznat a hned poté se s vámi osobně spojíme a domluvíme nezávaznou schůzku.

Tip: Přečtěte si zkušenosti našich klientů 

Ptejte se na vše, neexistuje otázka, kterou bychom nechali bez odpovědi

Vždy vše zahajujeme podrobným rozhovorem o tom, jak vše u nás probíhá, jak vypadá spolupráce a také vše o našich zkušenostech týkajících se prodeje bytů v Praze 5 a Praze 6 nebo v blízkém okolí. Pokud by i poté byly otázky, na které by Vás zajímala odpověď - neváhejte - ptejte se. Není otázka, na kterou bychom Vám nedali odpověď. 

Teprve ve chvíli, kdy si budete jisti, že do toho chcete jít s námi, podepíšeme zprostředkovatelskou smlouvu. A klidně to může být třeba jen na 4 týdny. To je totiž většinou doba, za kterou nemovitost zvládneme prodat.

Předprodejní příprava

Vypadá to jednoduše a může se zdát, že k tomu, abyste byt prodali, stačí napsat inzerát a přidat k němu pár fotek. To je ale opravdu zdání. Ze zkušenosti víme, že příprava je (téměř) nejpodstatnější část. Nemovitost je totiž nejprve potřeba připravit tak, aby se potenciálním kupujícím líbíla a ideálně na první dobrou zapůsobila. Žádná druhá šance není. 

Vždy Vám poradíme, co a jak upravit, v případě potřeby pomůžeme zajistit drobné opravy, úklid nebo  home staging a vždy zajistíme profesionální fotografie vašeho bytu.

Celý prodej od začátku až do konce můžete sledovat v klientské sekci, ale především s Vámi bude v úzkém kontaktu Váš realitní poradce CHIRŠ, který Vás bude podrobně informovat o všech krocích.

Tip: Vyberte si svého realitního agenta

Rozjíždíme kola prodeje

Ve chvíli, kdy budeme mít pohromadě všechny potřebné podklady, není důvod na cokoliv čekat. Do 24 hodin oslovíme ty, o kterých víme, že mají o nemovitost podobnou té vaší zájem. Disponujeme vlastní databází poptávek. S  klienty, u kterých odpovídá jejich poptávka Vaší nemovitosti se aktivně spojíme a nabídneme jim možnost přijít si váš byt prohlédnout. 

Zároveň do týdne připravíme místní reklamní kampaň (9 z 10 bytů se totiž prodá kupujícím z blízkého okolí) a lákavý inzerát na všechny relevantní realitní portály.

Ukážeme váš byt světu

Do 10 - 15 dnů od chvíle, kdy se na spolupráci domluvíme, můžete počítat s prvním prohlídkový dnem. Vždy chceme, aby zájemci přišli osobně, protože věříme, že si potřebují byt prohlédnout na vlastní oči, nacítit a zjistit každý detail. Většinou si domlouváme více prohlídek na jeden den, abychom šetřili váš čas a zároveň vytvořili konkurenční tlak mezi potenciálními kupci.

A jsme  úspěšní, na 86% najdeme dobrého kupce již po 1.prohlídkové dni a do 3 - 4 týdnů uzavřená rezervační smlouva.

Tip: Podívejte se, jak děláme prohlídky nemovitostí. Rezervujte si prohlídku

Postaráme se o bezpečnost vašich financí i zdárné dokončení obchodu

Celá naše snaha by byla k ničemu, kdybychom neměli jistotu, že je vybraný kupec solventní a nemovitost skutečně koupí. Proto každého pečlivě prověřujeme. O perfektní přípravu smluv se stará renomovaná advokátní kancelář. Kupní cena bude uschována bezpečně na bankovním účtu, na kterém se dohodnete s Vaším kupujícím. 

Tím pro nás ale nic nekončí a součástí našeho servisu je i osobní předání bytu kupujícímu, veškerá administrativní agenda a dotažení do úplného konce. 

Zajímá Vás více detailů o tom, jak probíhá prodej s CHIRŠ? Vyplňte formulář, obratem Vás budeme kontaktovat a domluvíme nezávaznou schůzku. 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Štítky: jak prodat byt
Kategorie: Jak prodat byt

Datum zveřejnění: 21.11.2023