Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Prokopské údolí: ideální místo na výlet v Praze

Prokopské údolí: ideální místo na výlet v Praze

Prokopské údolí nabízí scenérii, za kterou by mnoho westernových filmařů dalo nemalé peníze. Jedná se o oblíbené místo k výletům a procházkám, v kterých načerpáte energii a zapomenete na všednosti moderního světa.

Kde najdeme Prokopské údolí

 Přírodní rezervace Prokopské údolí se táhne mezi Jinonicemi, pohlcuje vrch Děvína a obklopuje Dívčí hrady. Spadá pod katastrální území Hlubočepy a již zmíněné Jinonice a jeho rozloha zabírá necelých 50 ha.

Tip: Barrandov - podívejte se na jednu z nejatraktivnějších lokalit pro bydlení.

 Naučná stezka Prokopské údolí

 Máte-li rádi unikátní výlety do přírody, rozhodně nesmíte minout naučnou stezku, která vás seznámí s historií, faunou a flórou Prokopského údolí.

Stezka začíná v části Praha-Butovice, pokračuje k výhledu na Hemrovy skály a sestupuje do Prokopského údolí, kde se napojuje na naučnou stezku Řeporyje-Hlubočepy.

Stezka končí ve Starých Butovicích, žlutá značka vás ale bez problémů dovede do stanice metra Jinonice.

Tip: Zjistěte, jaké je bydlení v  Nových Butovicích.

 Bývalá Prokopská jeskyně

Jedním z hlavním poutačů Prokopského údolí, je již zničená jeskyně, která se nacházela pod kostelem sv. Prokopa. V jeskyni byly nalezeny kosti prehistorických zvířat i lebka člověka Homo sapiens fossillis.

Bohužel spolu se zničením tohoto historického artefaktu zanikl i kostel, na jehož památku byl v roce 2003 vztyčen alespoň symbolický kříž.

Tip: Chcete prodat svůj byt? Kontaktujte nás, jsme specialisti na tuto lokalitu.

 Další krásy Prokopského údolí

Prokopské údolí nabízí mnohem víc, než jen malebné výhledy. Mezi nejromantičtější místo tohoto prostředí patří zaručeně jezírko pod strmou vápencovou skálou, které vzniklo výronem spodní vody. 

Naučná stezka Prokopské údolí nabízí také strhující pohled na opuštěné lomy. K nejznámějším patří pravděpodobně Prokopský lom, pod nímž se nacházel původně i Dalejský mlýn.

Tip: Zjistěte, jaké tyby bytů můžete najít ve Stodůlkách.

Pokud vás ale baví paleontologie, nezapomeňte si procházku zpříjemnit o návštěvu vápencového lomu Mušlovka.

 

Vlastníte nemovitost u Prokopského údolí a uvažujete o jejím prodeji? Kontaktujte nás. Jsme specialisti na tuto lokalitu. Obratem se Vám ozveme a domluvíme nezávaznou schůzku.



Máte dotazy? Kontaktujte nás!


CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Realitní trh

Datum zveřejnění: 30.07.2024